Mikotoksin Analiz Laboratuvarı

Küfler, uygun koşullarda ham ve işlenmemiş materyalde çoğalarak bir yandan ürünün nitelik ve niceliğini değiştirip bozulmasına neden olmakta, diğer yandan da insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahip toksik maddeleri oluşturmaktadırlar. Oluşan bu toksik maddeler, mikotoksin olarak adlandırılırlar.

Bazı gıdaların duyarlı yapısı nedeniyle küflerin gelişiminin engellenmesi zordur fakat bunların miktarları gıda işleme, depolama ve dağıtım esnasında sıcaklık, rutubet gibi çevresel etkenlerin veya hijyenik koşulların sağlanması ile kontrol altına alınabilmektedir.

Biyolojik ajanlar tarafından antibiyotik gibi savunma için üretilen mikotoksinler, mikroorganizmalar arası savaşlarda insan ve hayvanı da vurmaktadır. Hasat öncesi, hasat sonrası, kurutma esnasında ve sonrasında her fırsatı kollayan bazı küfler, ortam şartları olgunlaştığında hazırlıklarını yaparlar. Isı ve ortam şartlarına karşı direnç gösteren bu silahların varlığı sıklıkla kontrol edilmelidir.

Milyarda bir (ppb) düzeylerinde hassas kontrollerin sağlandığı mikotoksin analizlerinde, doğru sonuçlar için uygun teknolojiye sahip olmak gerekir. Laboratuvarımız bünyesinde Aflatoksin M1 analizlerini, HPLC-FLD cihazında, yüksek hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Mikotoksinler bölgesel oluşumları konusunda deneyimlerimizle partiyi doğru temsil eden numuneler ve uygun homojenizasyon teknikleri ile gerçek sonuçları elde ediyoruz.

Bu kategoriden diğerleri: « Mineral Laboratuvarı

Traklab Görüntüler

Neden Traklab?

Traklab Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı müşteri memnuniyeti, dürüstlük, doğruluk ve tarafsızlık ilkelerinden ödün vermeden, bilimsel ve etik kurallara bağlı kalarak, "Özel Gıda Laboratuvarı" sektöründe bünyesindeki deneyimli ve uzman kadrosu ile, uluslararası geçerliliği olan, güncel ISO, AOAC, FDA-BAM vb. metotlar kullanarak izlenebilirliği sağlanan cihazlar ile güvenilir ve hızlı sonuçlar vermektedir.

Talep & Teklif

Sizden gelen taleplere (sözlü, yazılı, mail) istinaden özel fiyat teklifimizi onayınıza sunuyoruz. Onayınızın (şirket maili, kaşe, imza) ardından numunelerinizin analiz/ölçümlerini başlatıyoruz.

Analiz

Raporda yer almasını istediğiniz bilgileri içeren doldurmuş olduğunuz numune kabul formuna göre numunelerinizin kabulünü yapıyoruz. Kabulü yapılan numune, ilgili laboratuvar birimlerine iletilerek uygun şartlarda doğru yöntemlerle, en hızlı şekilde analiz edilir.

Raporlama

Analizi tamamlanan numunelerin sonuçları raporlandırma birimine iletilerek, numunenin raporlandırılması sağlanır. Raporlarınız öncelikle dijital ortamda mail ile tarafınıza iletildikten sonra kargo ile ıslak imzalı halleri gönderilir.